X Webinar: Dones i violència al món digital
07/04/2022 (16 – 18.30h)
Moderació:
- Beatriz de Ory (MDM)
- Andrea Milán (ACPP)
Ponents:
Pamela Palenciano: Artista i Activista. Autora i actriu del Monòleg “No sols fan mal els cops” amb el qual porta ja 19 anys emocionant, educant i difonent el feminisme i les relacions sanes. A través del teatre i de la seva vivència personal arribem a comprendre les estructures de violència i poder que ens malament eduquen en l’amor i en les relacions.
- Magdalena Piñeyro: Uruguaiana migrada a les Illes Canàries. Llicenciada en Filosofia i Màster en Estudis de Gènere i Polítiques d’Igualtat per la Universitat de la Llacuna. Especialista en gènere, migracions i diversitat corporal. Activista grossa, cofundadora de la plataforma digital “Stop Gordofobia” l’any 2013. Autora de “Stop Gordofobia i les panxes subversas” (Zambra, 2016), “10 crits contra la gordofobia” (Vergara, 2019) i de la “Guia Bàsica sobre Gordofobia. Un pas més cap a una vida lliure de violència”, (Institut Canari d’Igualtat, 2021), entre altres textos, com el relat “la neta de la neta” inclòs en el llibre “Aquí soc la que es va anar. Relats sudakas en la europa fortalesa” (Tic Tac Edicions, 2019) i el capítol “Es va armar un sarau”, en el llibre de Pikara Magazine “Feminismes. Una mirada des de la diversitat” (Oberon, 2019). Directora de les I i II “Jornades Internacionals sobre Gordofobia i Violència Estètica contra les Dones”, de l’Institut Canari d’Igualtat. En l’actualitat, formadora, escriptora i conferenciant.
Dones, violència i entorn digital
Les dones són si dubta les que mes sofreixen de violència en el món digital. Són jutjades pel seu físic, pel seu comportament, pel contingut compartit, per “usurpar” un espai abans entès com a masculí, com és el de les xarxes i la internet. I són jutjades sense pietat, constantment i des de l’anonimat que ofereixen les xarxes socials.
Durant aquest webinar veurem juntament amb Pamela Palenciano i Magda Piñeyro com fer front a aquesta mena de violència, tan comuna actualment i com generar noves narratives que combatin aquests missatges i que ajudin també a cuidar la salut mental de les persones que la sofreixen.